In AgroProeftuin de Peel krijgen ondernemers en andere vernieuwers letterlijk de ruimte om te pionieren. Hieronder vindt u informatie over onze projecten.
In 2024 zijn er 15 velden met experimenten van agrarische ondernemers op de proeflocatie in Zeeland. De proeven variëren van vezelgewassen, alternatieve vormen van bemesting, vergroten biodiversiteit,…
Lees meer
AgroProeftuin de Peel geeft agrarische ondernemers en andere vernieuwers in de agrarische sector de mogelijkheid samen te werken aan kringlooplandbouw en verduurzaming, toekomstbestendige teelten,…
Lees meer
Circulariteit staat bij de gemeenten Meierijstad en Land van Cuijk hoog op de agenda. Zeker ook op het vlak van hun groenstromen. Deze willen ze volledig circulair gebruiken binnen het eigen openbaar…
Lees meer
In het streven om landbouw toekomstbestendig te maken heeft Minister Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) onder andere vijf experimenteergebieden voor kringlooplandbouw…
Lees meer
Duurzaam en tegelijk efficiënt produceren, kan dat samengaan? Zes veehouders en akkerbouwers/ groentetelers denken dat de Peel bij uitstek het gebied is waar met samenwerking veel mogelijk is. Samen…
Lees meer
Boeren, proeftuinen, onderwijs, overheid en onderzoek bundelen de krachten en starten samen het innovatieve project Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten. Meer boeren zijn welkom om aan…
Lees meer
Met een bijdrage vanuit de zaaigeldregeling zetten agrarisch ondernemers en andere vernieuwers stappen in de omslag naar kringlooplandbouw. Een overzicht van de initiatieven.
Lees meer
Projectsubsidies voor kringlooplandbouw stimuleren innovatieve initiatieven van samenwerkende ondernemers. Een overzicht van de initiatieven die een projectsubsidie ontvingen.
Lees meer
Het Peel Natuurdorpen project draait om Landschapslandbouw. Boeren leggen nieuwe natuur aan op landbouwgrond; bossen, heggen, houtwallen, waterpartijen en kruidenrijk grasland (coulisselandschap). In…
Lees meer
In project Pilot Natte teelten test waterschap Aa en Maas samen met partners methoden voor waterhuishouding met natte teelten. Daarbij is ook ruimte voor het uitwerken van verdienmodellen.
Lees meer
Project voor het ontwikkelen van een werkmethode en een monitoringsapp in 3 gemeenten, gericht op het verband tussen omgevingsfactoren en gezondheidsbeleving in buurten met veel veehouderijbedrijven.
Lees meer
Ondernemers en overheden in Noordoost-Brabant gaan samen de verwerking van lokale organische reststromen beter organiseren, om deze te gebruiken voor een gezondere bodem.
Lees meer
Wageningen UR doet onderzoek naar de benutting van bermmaaisel als bodemverbeteraar op droge zandgronden in Noord-Brabant.
Lees meer
AgroProeftuin de Peel is gesprekspartner voor het ministerie van LNV, voor overleg over ontheffing van knellende regelgeving die innovatie in de weg staat.
Lees meer
De gemeente Sint Anthonis zet samen met de Vereniging Burgerwetenschappers Sint Anthonis en agrarische ondernemers een lokaal meetnetwerk op voor uitstoot ongewenste stoffen. Dit geeft inwoners…
Lees meer
Provincie Noord-Brabant stimuleert bodemverbetering in Noordoost-Brabant met twee subsidieprojecten.
Lees meer
Het project ‘Maïs telen in permanent grasland’ heeft als doel het ontwikkelen van een teeltmethode voor snijmaïs, zonder de nadelen van gangbare maïsteelt.
Lees meer
Een broedplaats voor lokaal ondernemerschap en kennisontwikkeling op het gebied van agri en food. Dat is het toekomstbeeld van de herontwikkeling van het voormalige ki-station in Beers.
Lees meer
Vijf Peel-gemeenten in Noordoost-Brabant en het waterschap Aa en Maas hebben een plan ontwikkeld voor 30 tot 54 hectare nieuwe natuur in het gebied.
Lees meer
Adviesbureau Exlan, onderdeel van Agrifirm, onderzoekt onderdelen van een nieuw stalconcept - de ZERO-stal - op een varkensbedrijf in de gemeente Sint Anthonis. Het ZERO-concept beoogt een…
Lees meer